Verhuur

Stegehuizen Verhuur en Beheer treedt op namens particuliere huiseigenaren, beleggers en projectontwikkelaars. Het complete woningaanbod wordt wekelijks gedeeld met andere verhuurmakelaars. De te verhuren woning komt daardoor via verschillende websites onder de ogen van een bijzonder breed publiek. Wanneer een klant van een collega een woning wil huren, neemt Stegehuizen het hele traject voor zijn rekening. Via Stegehuizen Verhuur en Beheer heeft de verhuurder dus het grootste bereik, maar toch één vast aanspreekpunt.

In goed overleg met de verhuurder wordt allereerst de juiste huurprijs bepaald en vastgesteld aan welke criteria de huurder moet voldoen. Vervolgens wordt op internet breedschalig een professionele presentatie van de woning geplaatst. Omdat de gegevens van de woning gekoppeld zijn aan de zoekcriteria van de woningzoekende, vinden wij snel geschikte kandidaten die we uitnodigen voor een bezichtiging. Toekomstige huurders worden vanzelfsprekend uitvoerig gescreend op kredietwaardigheid en identiteit. Wanneer alles in orde is, wordt de kandidaat aan de verhuurder voorgesteld. U bepaalt altijd zelf of u de kandidaat als huurder accepteert.

Voor het opstellen van de huurovereenkomst hanteren wij het meest recente contract van de Raad van Onroerende Zaken’ (ROZ) als basis. Uiteraard vullen we dat aan met een formalisering van de gemaakte afspraken tussen u als verhuurder en de huurder. Na ondertekening van de huurovereenkomst incasseren wij de eerste maand huur en de waarborgsom. Na de sleuteloverdracht wordt dit bedrag aan u doorgestort met aftrek van de door u aan ons verschuldigde kosten.

Bij de sleuteloverdracht wordt de status van de woning en eventuele inventaris uitvoerig geïnspecteerd, gefotografeerd en vastgelegd in een check-in rapport dat door de huurder voor akkoord wordt ondertekend. Zodra de huurder de woning weer verlaat, wordt een check-out rapport opgesteld. De twee rapporten worden met elkaar vergeleken, zodat er nooit onduidelijkheid kan ontstaan over de staat van oplevering van de woning.

Heeft u nog vragen we nemen graag contact op!

Laat ons u bellen!